mijn leven ... mamafien

woensdag 18 december 2013

MME ZSAZSA...de dame die vlaanderen leert naaien... lukt mij dat ook?


Allemaal rokjes

Ja, ik ga het ook een keertje proberen....  Al geruime tijd (lees een jaar of drie) koester ik het idee om eens een rokje te naaien voor mijn dochters.  Drie jaar geleden kreeg ik van mijn lieve schoonmama haar oude naaimachine (zij had een nieuw model aangeschaft :)) Ik was door het dolle heen en ging zeker en vast leren naaien.  Drie jaar later ben ik eigenlijk niet verder geraakt dan wat heen en weer gestik en een kersenpitje op de desbetreffende naaimachine. 
Al vaak had ik het boek allemaal rokjes van Mme Zsazsa in mijn handen maar nu heb ik het eindelijk aangeschaft.  En ik ben benieuwd.
Een volledige naaicursus volgen zie ik wegens praktische overwegingen niet zitten.  Het enige wat ik wil is een keer een eenvoudig rokje naaien, niks ingewikkeld, gewoon iets simpel in een leuk stofje, vandaar dat ik geen volledige naaicursus wil doorlopen.  Volgens het boek 'allemaal rokjes' is er geen voorkennis nodig en kan iedereen naaien.  Ook op internet las ik tal van blogs, beoordelingen enz.

Nu ben ik heel benieuwd of het me lukt.  De uitleg in het boekje lijkt me haalbaar.  We gaan dit weekend dus eens wat stof kopen en dan kijken wanneer we eens tijd vinden om daar aan te beginnen.
Bij deze misschien ook een oproep aan mijn mama:  'mama als het mij echt niet lukt wil je mij dan helpen met een rokje maken?'
(mijn mama naaide vroeger altijd al mijn kleertjes en ik ben daar stiekem wel een beetje jaloers op- al heb ik geen ambitie om haar kunnen te evenaren), ik haak nl veel te graag, maar een zijsprongetje moet kunnen.
Ik houd jullie op de hoogte als ik er aan begin en laat jullie weten wat het resultaat (goed of slecht) is en wat mijn bevindingen zijn. 
Tot binnekort
liefs
parelfien


ps mme zsaza heeft ook een leuke blog nl www.madamezsazsa.blogspot.be zeker voor naaisters of geïnteresseerden de moeite om eens een kijkje te nemen