mijn leven ... mamafien

zondag 24 november 2013

Mutsenparade

Met de eerste koude dagen is het wel handig om een muts te dragen...  Ge├»nspireerd door het boek van ponnekeblom heb ik de afgelopen tijd dan ook een paar leuke mutsen gehaakt voor mijn dochters.
De eerste was deze:
 
Oorspronkelijk werd deze muts gehaakt voor mijn oudste dochter (6 jaar).  De kleurencombinatie heeft ze helemaal zelf samengsteld.  De wol werd gekocht in de Veritas en met het fluogeel en felroze werd dit een echte hippe muts.  Helaas was die iets te klein voor haar, maar we hebben hem (in overleg met mijn flinke meid) geschonken aan een vijfjarig meisje die sinds kort in behandeling is voor leukemie.  Zo heeft deze muts toch nog een goede bestemming gekregen.  Het patroon komt uit het boek ponnekeblom haakt.
 
 
 
Aangezien ik twee dametjes thuis rondlopen heb wou de jongste natuurlijk ook een muts.
 
 
Mijn jongste dochter (4 jaar), Soetkin, houdt van zachtere kleuren.  Op een rustige zaterdag dus met haar ook richting Veritas getrokken zij koos voor deze leuke kleurencombinatie.  In het boek van ponnekeblom mocht ze ook de muts kiezen die ze wou, en mama kon dus weer aan de haak.  Ze is er heel trots op en ik vind hem eigenlijk ook wel heel geslaagd.
 
 
Aangezien Lotte (6 jarige prinses des huizes) haar muts aan het zieke meisje had geschonken had zij nu natuurlijk geen nieuwe muts meer.  Dus mama kon opnieuw aan de slag.  En dit is het resultaat.
 
 
Bovenstaande muts werd gemaakt met wol uit de Zeeman (die ik vorig jaar eens kocht maar nooit iets mee heb aangevangen) en nog restjes wol van de bovendste muts (geel en roze).  Deze muts werd deels op het model vanuit het boek  (hmja alweer ponnekeblom haar boek) ge├»nspireerd maar heb het niet volledig gevolgd.  Had eigenlijk niet zoveel zin om te tellen en heb dus een stuk gehaakt gepast opnieuw een stuk gehaakt en opnieuw gepast. Het bloempje is eigenlijk heel eenvoudig gemaakt met lossen die terugkeren in de vaste steek.  Niets speciaals eigenlijk maar de kleurencombinatie maakt het wel vrolijk.
 
 
En zo hebben de meisjes weer een vrolijke muts om de winter door te komen :)  Nog meer foto's zichtbaar op mijn facebookpagina