mijn leven ... mamafien

vrijdag 24 januari 2014

Een haakdagboek ...

 

Had elk meisje geen dagboek toen ze kleiner waren, waarin we onze diepste geheimen schreven... ja toch eh....  Maar dit dagboek is ietsje anders. 
Een paar maanden terug vond ik bovenstaand boekje, een handig ding en een must have voor elke fervente haakster (bestaat voor zij die graag breien trouwens ook voor brei-projecten) -ok toegeven gewoon in een schriftje lukt zeker ook-. 
Zeker een aanrader voor zij die met verschillende werkjes tegelijkertijd bezig zijn en dus heel wat UFO's (Unfinished Objects) en WIP's (Work in Progress) hebben.   Ikzelf ben eerder een haakster die project per project haakt maar ik hoorde van heel wat creatieve vriendinnen dat ze verschillende projecten door elkaar haken.
Hoe dikwijls kom je niet tegen dat je je werkje een tijdje onaangeroerd opzij gelegd had en toen je het wou hervatten niet meer weet met welke naald het was, waar je ook al weer zat in het patroon...  Met een haakdagboek is dit voltooid verleden tijd.  Of heb je ook vaak het idee van 'dit wil ik nog wel eens maken' maar ja waar haalde ik het patroon ook al weer? welke wol en welke naald heb ik gebruikt?...
Per project zijn er een paar vaste zaken die je kan invullen zoals naalddikte, garen, maat, begin en einddatum.
Ik noteer heel vaak ook mijn eigen bevindingen over het patroon, kleine aanpassingen of opmerkingen, of gewoon simpelweg het aantal toeren aanduiden.  Er is zeker plaats genoeg per project heb je 6 bladzijden ter beschikking.
Veel meer dan een werkboekje is het niet, maar ik kan niet meer zonder...





woensdag 15 januari 2014

En dan..

 
 
Keuzes maken...
vragen stellen...
oplossingen zoeken...
zaken verknallen...
combinaties maken...
afbreken...
terug opbouwen...
plannen maken...
plannen realiseren...
krachten bundelen...
uitdagingen...
deksel op je neus...
gedachten bundelen...
stappen in het onbekende of toch blijven bij het bekende...
 
...

zondag 5 januari 2014

CAL 2014 is gestart....



Vrijdag 3 januari is de CAL 2014 van start gedaan...
Via de facebookgroup 'Dutch Crochet, a Granny a day 2013' zijn we met heel wat dames (en wie weet ook wel een enkele heer) aan de slag gegaan.   De afgelopen week steeg de spanning in de groep.  Iedereen leek me precies wat opgejaagd en zenuwachtig.  Maar vrijdag was het dan zover het eerste patroon kwam te voorschijn. 
Ik ben na mijn werk meteen aan de slag gegaan.  Het waren maar drie toeren (incl de opzetrij).  Op zich niet zoveel maar langs de andere kant vind ik dat niet erg dan heb je rustig de tijd om het op je eigen tempo te doen (want we moeten het immers 48 weken volhouden)
Wat me onmiddellijk blij maakte was dat de spanningen in de groep na het startsein verdwenen waren.  Iedereen hielp elkaar waar nodig, mensen met vragen over het patroon of steken of iets anders werden onmiddellijk door andere medehaaksters geholpen.  Geef toe dit is toch wel het leuke er aan.  Een digitale haakgroep waar wildvreemden elkaar toch helpen en waar iedereen aan hetzelfde project werkt!!! 
Heb je ook zin om mee te doen, dan kun je dat zeker nog ga voor meer info naar bovenstaande facebookgroep of naar de blogs van de organisatoren nl

http://terraysleven.blogspot.nl  of  http://scrapselsvanjolanda.blogspot.nl
 
Thanks Jolanda en Tertia om dit mogelijk te maken!
Ik kijk alvast uit naar de volgende weken. 

PS Bovenstaande foto is het resulaat van de eerste weekopdracht en de kleuren waarmee ik mijn dekentje zal maken.
Volgende update op mijn blog van de CAL 2014 wordt begin februari verwacht